Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Nie ma to jak chleb własnej roboty - smakuje wyśmienicie, jest zdrowy i zawsze możesz zrobić taki na jaki masz właśnie ochotę. Spróbuj pysznego chleba orkiszowego. czytaj »
Unoszący się zapach korzennych przypraw i miodu to czas zapowiadający nadejście Świętego Mikołaja. Pierniczki w postaci serduszek, choinek i gwiazdek nie tylko wspaniale smakują, równie pięknie prezentują się na świątecznych stroikach i choinkach. czytaj »
Pieczywo kupowane dziś w sklepie znacznie różni się od tego, które pamiętamy z czasów dzieciństwa. Zapach i smak domowego chleba wypiekanego przez mamę lub babcię nie musi jednak pozostać tylko wspomnieniem. Rozwiązaniem dla wszystkich tych, którzy tęsknią za tym aromatem, jest kuchenka mikrofalowa ze specjalną funkcją do pieczenia chleba. czytaj »