Ciasto francuskie nadaje się do przygotowywania zarówno słodkich jak i słonych przysmaków. Podpowiadamy jak je samodzielnie wykonać, krok po kroku. czytaj »
Sernik to podstawa Świąt Bożego Narodzenia. Polecam sernik wedlug przepisu mojej Mamy, który zawsze się udaje, a jest najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam. Nie jest za słodki, a poza tym niezwykle puszysty w smaku. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. czytaj »
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
Chleb na zakwasie wymaga trochę pracy, natomiast smak nam wszystko wynagrodzi. Ponadto, chleb na zakwasie jest dużo zdrowszy i bardziej lekkostrawny niż ten ze sklepu lub pieczony na drożdżach. Chcesz spróbować, gorąco zachęcamy! czytaj »
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas żytni? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »
Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka. czytaj »
Przepis na jabłecznik z bakaliami. Przepyszne i pachnące ciasto, dodatek bakalii nadaje jabłecznikowi niesamowitego aromatu i smaku. Znakomity deser do kawy czy herbaty. czytaj »