Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Zupy to idealny posiłek dla całej rodziny. Zawierają dobre dla zdrowia warzywa, których powinniśmy jeść możliwie jak najwięcej. Przepisy są łatwe i nie wymagają dużego wkładu finansowego. Możemy przygotować je szybko i sprawnie zapewniając naszej rodzinie zdrowy posiłek. Aby nasza zupa była smaczna czytaj »
Kolacja przy świecach we dwoje może być bardziej niezapomnianym wrażeniem dla ukochanego/ ukochanego niż wyjście do restauracji/knajpy. Po pierwsze... czytaj »
Duszenie to dwuczęściowy proces polegający na krótkim obsmażeniu mięsa na tłuszczu - oleju bądź oliwie, a następnie przeniesieniu potrawy do garnka... czytaj »