Długi majowy weekend to dla wielu z nas najlepsza okazja do rozpoczęcia sezonu grillowania. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub przyjaciół wyjątkowym daniem, przygotuj dla nich łososia z warzywami. czytaj »
Wszystkim tym, którzy uwielbiają potrawy z grilla, polecamy przepis na pyszny dodatek do mięs i kiełbasek. Zaskocz swoich gości i zaserwuj im żeberka w tradycyjnym lub musztardowym sosie barbecue. czytaj »
Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Rachunek za zakupy w sklepie spożywczym znów przyprawił Cię o zawrót głowy? Zapoznaj się ze wskazówkami jak kupować i przechowywać żywność, aby na tym zaoszczędzić. czytaj »
Wraz z nadejściem cieplejszych dni coraz liczniej raczymy się grillowanymi kiełbaskami i karkówką. Jeżeli lubisz grillować przeczytaj nasze propozycje potraw z grilla – niektóre z nich mogą Ciebie zaskoczyć. czytaj »