Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia są zwykle bardzo nerwowe - sprzątanie, gotowanie, robienie zakupów, wybieranie prezentów. Podpowiadamy jak przetrwać święta i nie zwariować. czytaj »
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Istnieją różne wersje sporządzania i podawania tej pysznej ryby a jedną z nich jest niewątpliwie karp zapiekany w warzywach. czytaj »
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
Andrzejki to wieczór wypełniony wróżbami, z których najpopularniejszą jest lanie wosku. Samo przygotowanie jest proste i zajmuje niewiele czasu. czytaj »
W koszyku wielkanocnym powinien się znaleźć baranek oraz 7 potraw, które mogą być następujące:
- chleb - gwarantuje dobrobyt i pomyślność
- sól... czytaj »
Święta Wielkanocne nie mogą się oczywiście obejść bez jajek, żurku, czy właśnie sernika z rodzynkami.
Jak zrobić pyszny sernik z rodzynkami - oto mój sprawdzony przepis, z jednej ze starych gazet. Polecam! czytaj »
Jeśli masz problem z szacunkiem do własnej osoby, ciągle czujesz się mało atrakcyjny, zazdrosny o swojego partnera, swoich znajomych, masz problemy w kontaktach z własnymi rodzicami, to czas to zmienić i zacząć doceniać siebie i swoją niepowtarzalność. czytaj »
Koszyk powinien być nakryty białą ozdobną serwetką, na której stawiamy chleb, sól, mały kawałek kiełbasy, baranka, w niektórych regionach kraju... czytaj »