Wyśmienity, klarowny barszcz świąteczny, który podbije podniebienia domowników i gości! Poznaj wyjątkowy przepis na aromatyczny barszcz serwowany z uszkami z kapustą i grzybami. czytaj »
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Istnieją różne wersje sporządzania i podawania tej pysznej ryby a jedną z nich jest niewątpliwie karp zapiekany w warzywach. czytaj »
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
Andrzejki to wieczór wypełniony wróżbami, z których najpopularniejszą jest lanie wosku. Samo przygotowanie jest proste i zajmuje niewiele czasu. czytaj »
W koszyku wielkanocnym powinien się znaleźć baranek oraz 7 potraw, które mogą być następujące:
- chleb - gwarantuje dobrobyt i pomyślność
- sól... czytaj »
Święta Wielkanocne nie mogą się oczywiście obejść bez jajek, żurku, czy właśnie sernika z rodzynkami.
Jak zrobić pyszny sernik z rodzynkami - oto mój sprawdzony przepis, z jednej ze starych gazet. Polecam! czytaj »
Koszyk powinien być nakryty białą ozdobną serwetką, na której stawiamy chleb, sól, mały kawałek kiełbasy, baranka, w niektórych regionach kraju... czytaj »