Rzeżucha to szybko rosnąca zielona roślinka bogata w witaminy, która znakomicie sprawdza się jako dodatek do kanapek i sałatek oraz jako przyprawa. Jak wyhodować ją w domu? czytaj »
Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Rachunek za zakupy w sklepie spożywczym znów przyprawił Cię o zawrót głowy? Zapoznaj się ze wskazówkami jak kupować i przechowywać żywność, aby na tym zaoszczędzić. czytaj »
Właściwe rozmieszczenie drzew, krzewów i kwiatów sprzyja walorom dekoracyjnym ogrodu, ale przede wszystkim kondycji samych roślin. Jak to powinno dokładnie wyglądać? Przeczytaj naszą poradę. czytaj »
Kiełki w sałatce, w zupie a może na kanapce? Można dodawać je właściwie do wszystkiego, ponieważ są bardzo zdrowe i smaczne. Aby mieć kiełki zawsze pod ręką najlepiej samemu je wyhodować. Podpowiadamy jak to zrobić. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Utrzymanie prawidłowej masy ciała nie jest łatwym zadaniem. Trzeba wiedzieć jakie produkty ograniczać, aby nawet najmniejsza przekąska nie zaszkodziła sylwetce. czytaj »
Bonsai to sztuka miniaturyzacji drzew polegająca na doprowadzaniu rośliny do karłowatej formy i nadaniu jej wyglądu dorosłego drzewa. Hodowla bonsai wymaga poświęcenia czasu i wiele cierpliwości czytaj »
Wśród kwiatów cebulowych można wyróżnić te kwitnące wiosną oraz te należące do odmian letnich. Najwcześniejsze roślinki zaczynają kwitnąć wczesną wiosną czytaj »