Sernik to podstawa Świąt Bożego Narodzenia. Polecam sernik wedlug przepisu mojej Mamy, który zawsze się udaje, a jest najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam. Nie jest za słodki, a poza tym niezwykle puszysty w smaku. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. czytaj »
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas żytni? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Ciasto francuskie nadaje się do przygotowywania zarówno słodkich jak i słonych przysmaków. Podpowiadamy jak je samodzielnie wykonać, krok po kroku. czytaj »
11 listopada to dla Wielkopolski dzień szczególny z powodu słodkiej tradycji – wypieku rogali marcińskich. Te pyszne wypieki mają głęboko zakorzenioną historię, sięgającą jeszcze czasów średniowiecza, kiedy to mieszkańcy Wielkopolski obchodzili imieniny świętego Marcina. czytaj »
Meble kuchenne stanowią nieodłączny element każdej kuchni, odgrywając kluczową rolę zarówno pod względem funkcjonalności, jak i estetyki. Wybór odpowiednich mebli wymaga rozważnego podejścia, uwzględniającego zarówno indywidualne preferencje, jak i praktyczne potrzeby użytkowników. W poniższym artykule omówimy kluczowe kwestie, które warto wziąć pod uwagę podczas wyboru mebli kuchennych. czytaj »