Długi majowy weekend to dla wielu z nas najlepsza okazja do rozpoczęcia sezonu grillowania. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub przyjaciół wyjątkowym daniem, przygotuj dla nich łososia z warzywami. czytaj »
Wkrótce zasiądziemy przy świątecznym stole i będziemy delektować się wieloma przysmakami. Jednym z nich jest śledź, na którego my również mamy kilka sprawdzonych przepisów. czytaj »
Osoby, które mają mało czasu na gotowanie obiadu wcale nie muszą z tego rezygnować. Wystarczy wykorzystać nowoczesne funkcje i rozwiązania w urządzeniach AGD, które pozwolą gotować szybciej! czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
W sklepach możemy znaleźć saszetkę gotowego lukru, który po podgrzaniu jest już gotowy. Jednak taki lukier to
zdecydowanie nie to samo, co wyrób własny - domowy. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »