Płyta indukcyjna to lepsza wydajność i kontrola procesu gotowania, to oszczędność czasu i energii. Z naszej porady dowiesz się między innymi o tym: jak gotować na takiej kuchni i jakich naczyń używać. czytaj »
Lubisz eksperymentować w kuchni? Jeśli tak, wypróbuj przyprawy stosowane w kuchni indyjskiej, które słyną z aromatycznego zapachu i wyraźnego smaku. czytaj »
Osoby, które mają mało czasu na gotowanie obiadu wcale nie muszą z tego rezygnować. Wystarczy wykorzystać nowoczesne funkcje i rozwiązania w urządzeniach AGD, które pozwolą gotować szybciej! czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Zupy to idealny posiłek dla całej rodziny. Zawierają dobre dla zdrowia warzywa, których powinniśmy jeść możliwie jak najwięcej. Przepisy są łatwe i nie wymagają dużego wkładu finansowego. Możemy przygotować je szybko i sprawnie zapewniając naszej rodzinie zdrowy posiłek. Aby nasza zupa była smaczna czytaj »