Wszystkim tym, którzy uwielbiają potrawy z grilla, polecamy przepis na pyszny dodatek do mięs i kiełbasek. Zaskocz swoich gości i zaserwuj im żeberka w tradycyjnym lub musztardowym sosie barbecue. czytaj »
Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Rachunek za zakupy w sklepie spożywczym znów przyprawił Cię o zawrót głowy? Zapoznaj się ze wskazówkami jak kupować i przechowywać żywność, aby na tym zaoszczędzić. czytaj »
Wraz z nadejściem cieplejszych dni coraz liczniej raczymy się grillowanymi kiełbaskami i karkówką. Jeżeli lubisz grillować przeczytaj nasze propozycje potraw z grilla – niektóre z nich mogą Ciebie zaskoczyć. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »