Jesień to czas grzybobrania, zarówno dla bardziej jak i mniej doświadczonych zbieraczy. Niestety, coraz częściej dochodzi do groźnych zatruć, również u dzieci. Z naszej porady dowiesz się, jak postępować w takiej sytuacji. czytaj »
Świeże borowiki to prawdziwy rarytas w kuchni. Mają intensywny smak, zaostrzają apetyt, pobudzają trwaienie i wcale nie zalegają w żołądku. Wystarczy kilka dorodnych grzybków, aby zmienić charakter potrawy. czytaj »
Biegunka to bardzo nieprzyjemna, ale też zagrażająca naszemu zdrowiu dolegliwość. Aby nie dopuścić do odwodnienia lub innych zaburzeń w organizmie, warto wiedzieć jak sobie z nią radzić. czytaj »
Kapusta z grzybami to potrawa, której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole. Sposobów wykonania tego dania jest wiele, my przedstawiamy przepis z kuchni staropolskiej. czytaj »
Zatrucie pokarmowe to częsta i dość poważna dolegliwość. Warto wiedzieć jakie mogą występować objawy i jak można je leczyć. Typowe objawy to nudności, wysoka temperatura, ból brzucha, wymioty. czytaj »
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »