Risotto jest łatwym w przygotowaniu i niezwykle praktycznym daniem - dzięki różnym dodatkom za każdym razem można przyrządzić smaczny i pożywny obiad. Z naszej porady dowiesz się, jakiego ryżu użyć do przygotowania tej potrawy, a także z czym ją podawać. Przedstawiamy również przepis na risotto po mediolańsku. czytaj »
Owoce morza coraz częściej pojawiają się na polskich stołach - są nie tylko bardzo pożywne, ale i niskokaloryczne. Włączając Frutti di Mare do swojej diety, warto jednak wiedzieć jak je podawać. czytaj »
Lato sprzyja grillowaniu. Na ruszt trafiają kiełbaski, kurczaki, warzywa a także ryby. Właśnie te ostatnie są nie tylko pyszne ale i bardzo zdrowe. Jak je grillować? Podpowiedź znajdziesz w naszej poradzie. czytaj »
W ostatnim czasie sushi stało się bardzo popularne i coraz więcej osób przepada za tym przysmakiem. Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że przygotowanie ich w domu wcale nie jest takie trudne. czytaj »
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Istnieją różne wersje sporządzania i podawania tej pysznej ryby a jedną z nich jest niewątpliwie karp zapiekany w warzywach. czytaj »