Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Rzeżucha to szybko rosnąca zielona roślinka bogata w witaminy, która znakomicie sprawdza się jako dodatek do kanapek i sałatek oraz jako przyprawa. Jak wyhodować ją w domu? czytaj »
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Kupujemy produkty typu light, bo wierzymy że są zdrowe i pozwolą nam utrzymać ładną figurę, a nawet schudnąć. W wielu przypadkach jednak, to nic innego jak zwykły chwyt marketingowy, a same produkty mogą być wręcz bardziej szkodliwe w wersji dietetycznej. czytaj »