Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Chyba każdemu z nas zdarza się od czasu do czasu zjeść więcej, niż zazwyczaj - są ku temu różne okazje. Niestety, po takiej kulinarnej uczcie często pojawia się niestrawność, zgaga i ból żołądka. Pomogą wóczas naturalne metody. czytaj »
Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek po prostu nie wypada nie zjeść choćby jednego pączka. Będą smakować jeszcze lepiej, jeśli zamiast kupować gotowych w sklepie, przygotujesz je samodzielnie - według naszego przepisu. czytaj »
Zima sprzyja przeziębieniu i grypie, dlatego warto w tym okresie szczególnie o siebie dbać. Oprócz odpowiedniego ubrania, ważna jest także właściwa dieta. W naszej poradzie znajdziesz naturalne produkty, których jedzenie uchroni Cię przed infekcją lub pomoże w walce z nią. czytaj »
Mikrofalówka pozwala na szybkie przygotowanie posiłku i pozwala na o wiele więcej, niż tylko podgrzewanie. Dowiedz się co potrafi Twoja kuchenka mikrofalowa i jak możesz to wykorzystać. czytaj »
Kuchenka mikrofalowa to pożyteczne urządzenie, zwłaszcza jeśli nie mamy czasu na tradycyjne przygotowywanie posiłków. W naszej poradzie znajdziesz wskazówki dotyczące bezpiecznego użytkowania tego sprzętu. czytaj »
Co 6 sekund na świecie umiera z głodu jedno dziecko. Co 4 mały Polak jest niedożywiony, a co 8 żyje w ubóstwie. Tymczasem w naszym kraju do kosza wyrzuca się średnio 9 mln ton jedzenia rocznie*. Aby to zmienić wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad racjonalnego gospodarowania żywnością. czytaj »
Racjonalne odchudzanie nie polega na stosowaniu głodówek czy wyczerpujących ćwiczeń fizycznych - takie zabiegi mogą jedynie zaszkodzić zdrowiu. Jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy, a przy tym czuć się dobrze, skorzystaj z naszych wskazówek. czytaj »
Przepisów na dania z kurkami jest całe mnóstwo. W naszej poradzie znajdziesz kilka prostych, jak i bardziej skomplikowanych potraw z wykorzystaniem tych pysznych grzybów. czytaj »
Płyta indukcyjna to lepsza wydajność i kontrola procesu gotowania, to oszczędność czasu i energii. Z naszej porady dowiesz się między innymi o tym: jak gotować na takiej kuchni i jakich naczyń używać. czytaj »
Lubisz eksperymentować w kuchni? Jeśli tak, wypróbuj przyprawy stosowane w kuchni indyjskiej, które słyną z aromatycznego zapachu i wyraźnego smaku. czytaj »