Oto przepis na najprostsze sushi:
Składniki:
ugotowany ryb,
wybieramy 3 rodzaje ryb - może być świeży łosoś, tuńczyk, wędzony węgorz, flądra... czytaj »
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Risotto jest łatwym w przygotowaniu i niezwykle praktycznym daniem - dzięki różnym dodatkom za każdym razem można przyrządzić smaczny i pożywny obiad. Z naszej porady dowiesz się, jakiego ryżu użyć do przygotowania tej potrawy, a także z czym ją podawać. Przedstawiamy również przepis na risotto po mediolańsku. czytaj »
Gołąbki można robić na różne sposoby. W naszej poradzie przepis na to pyszne danie znajdą zarówno tradycjonaliści, jak i eksperymentujący w kuchni, a także osoby będące na diecie. czytaj »
Owoce morza coraz częściej pojawiają się na polskich stołach - są nie tylko bardzo pożywne, ale i niskokaloryczne. Włączając Frutti di Mare do swojej diety, warto jednak wiedzieć jak je podawać. czytaj »