Lodówka to sprzęt, bez którego trudno się dzisiaj obyć. Jej posiadanie wiąże się jednak z koniecznością regularnego czyszczenia. W naszej poradzie znajdziesz wskazówki dotyczące rozmrażania i mycia tego urządzenia. czytaj »
Alergia, obok cukrzycy, choroby wrzodowej i nadciśnienia, jest jedną z najpowszechniejszych chorób cywilizacyjnych. Zanieczyszczenie środowiska oraz szybki rozwój aglomeracji miejskich przekładają się na wzrost poziomu szkodliwych substancji zarówno w powietrzu, jak i w produktach, których używamy na co dzień. czytaj »
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, sycąca, a jednocześnie bardzo szybka w przygotowaniu. czytaj »
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas żytni? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »