Sałatka z kaszą gryczaną, tuńczykiem i świeżym szpinakiem
Poradopedia.pl | |
1 | Ocena:
(głosy: 0)
![+](/i/comments.png)
![](/i/r0.gif)
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, a jednocześnie sycąca.
Przygotowanie - 20 minut.
Składniki na 2 osoby:
- 1 puszka tuńczyka
- 100g kaszy gryczanej
- 1 mniejsza cebula czerwona
- garść zielonych oliwek
- połowa opakowania świeżego szpinaku
- 1 średni pomidor malinowy
Przygotowanie:
- Gotujemy kaszę.
- Kroimy cebulkę w piórka, a pomidora w kostkę.
- Szpinak blanszujemy.
- Dodajemy garść oliwek według uznania.
- Dorzucamy puszkę tuńczyka
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i podajemy na stół.
Smacznego!
Oceń poradę: Przydatna Nie polecam