Od pewnego czasu smażenie potraw znajduje się na celowniku ekspertów zajmujących się zdrowym żywieniem. Nadwaga, podwyższony cholesterol czy też złe samopoczucie to tylko niektóre z efektów nadmiernego spożycia smażonych dań. Jak się okazuje, alternatywą mogą stać się… torebki do smażenia. Dzięki nim przyrządzimy zdrowie i pyszne jedzenie w kilka chwil.
czytaj »
Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »
Franke wypuściło na rynek ciekawy okap kuchenny o nazwie Downdraft. Z pewnością to bardzo oryginalne urządzenie, ponieważ nie dość, że okap montowany jest w blacie, to w dodatku chowa się w nim całkowicie kiedy nie jest używany. czytaj »
Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek po prostu nie wypada nie zjeść choćby jednego pączka. Będą smakować jeszcze lepiej, jeśli zamiast kupować gotowych w sklepie, przygotujesz je samodzielnie - według naszego przepisu. czytaj »
Chwila nieuwagi i obiad przypalony. Potrawy raczej już nie uratujesz, ale samo naczynie owszem. W naszej poradzie znajdziesz proste sposoby na wyczyszczenie przypalonego garnka. czytaj »
Lodówka to sprzęt, bez którego trudno się dzisiaj obyć. Jej posiadanie wiąże się jednak z koniecznością regularnego czyszczenia. W naszej poradzie znajdziesz wskazówki dotyczące rozmrażania i mycia tego urządzenia. czytaj »