Tradycja zajadania się słodkościami na koniec karnawału to jeden z najprzyjemniejszych zwyczajów. W tym roku Tłusty Czwartek przypada 24 lutego. Na ten jeden dzień w roku możemy zapomnieć o liczeniu kalorii, bo jak wieść gminna niesie, wtedy nawet najbardziej kaloryczne przysmaki nie tuczą. czytaj »
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Wietrzenie mieszkania zimą powoduje znaczne wychłodzenie pomieszczeń i straty energii cieplnej. Z drugiej strony codzienne czynności, takie jak gotowanie, powodują powstawanie nieprzyjemnych zapachów. Jak zatem zadbać o świeżość w mieszkaniu? Znaleźliśmy złoty środek.
czytaj »
Nie wszyscy lubimy gotować. Zdradzamy sposoby, które pozwolą polubić gotowanie i przemienić nasze kuchenne zmagania w dobrą zabawę. Dzięki poradom, pichcenie stanie się łatwiejsze, będzie nas inspirować jak największych zwolenników domowej kuchni. czytaj »
Mikrofalówka pozwala na szybkie przygotowanie posiłku i pozwala na o wiele więcej, niż tylko podgrzewanie. Dowiedz się co potrafi Twoja kuchenka mikrofalowa i jak możesz to wykorzystać. czytaj »
Kuchenka mikrofalowa to pożyteczne urządzenie, zwłaszcza jeśli nie mamy czasu na tradycyjne przygotowywanie posiłków. W naszej poradzie znajdziesz wskazówki dotyczące bezpiecznego użytkowania tego sprzętu. czytaj »
Przepisów na dania z kurkami jest całe mnóstwo. W naszej poradzie znajdziesz kilka prostych, jak i bardziej skomplikowanych potraw z wykorzystaniem tych pysznych grzybów. czytaj »