Borowiki to niezwykle popularne grzyby. Można je suszyć, dusić, marynować i mrozić. Doskonale nadają się do zup, sosów, makaronów oraz wszelkiego rodzaju zapiekanek. Podpowiadamy, jak przyrządzić makaron tagiatelle z borowikami i boczkiem. czytaj »
Bigos to danie trochę dzisiaj niedoceniane, w przeszłości cieszące się wielką sławą nie tylko kulinarną, ale i… literacką. Ze względu na swoją popularność nad Wisłą bywa określane mianem potrawy narodowej. Właśnie dlatego nie może zabraknąć go na świątecznym stole. czytaj »
Prosty i szybki przepis na bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno w codziennym menu osób będących na bezglutenowej diecie, jak i serwowane ze specjalnych okazji. czytaj »
Jakość makaronu ze sklepowych półek często pozostawia wiele do życzenia. Jeśli szukasz pysznego dodatku do rosołu lub innego dania - wypróbuj nasz przepis na domowy makaron. czytaj »
Przesyłam film z przygotowywania lasagni z gotowych płatów makaronu. Efekt końcowy wygląda przepysznie. Musisz to zobaczyć, jeżeli lubisz kuchnię włoską... czytaj »