Jesień przyszła w tym roku bardzo szybko, wieczory są już coraz dłuższe i coraz chłodniejsze. Wszyscy dobrze wiedzą, że na takie dni najlepsze są pyszne, gorące zupy. Takim przykładem może być np. fasolowa z boczkiem i kiełbasą. czytaj »
Szukając pomysłu na pyszne i sycące danie możemy zainspirować się tradycyjną kuchnią Warmii i Mazur. Zupa przygotowana w kociołku pełna soczystego mięsa, warzyw i przypraw, rozgrzewa i na długo zaspokaja apetyt. Aromatyczna Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim sprawi, że każdy kto przekroczy próg domu będzie chciał jej zasmakować. czytaj »
Słynny bohater z bajki zyskiwał niewiarygodną krzepę po spożyciu puszki szpinaku. Czy taki sam efekt spotka Ciebie po zjedzeniu kilku zielonych listków? To całkiem możliwe! Może nie uda się wygrać morskiej batalii z wielorybem, ale dostarczysz swojemu organizmowi niezbędnych witamin i mikroelementów! czytaj »
Dobry sos jest w stanie zrobić pyszne danie z paru ugotowanych warzyw. Przeczytaj jak zrobić jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych białych sosów - sos beszamelowy. czytaj »
Sos serowy to smaczny dodatek do nachos i wielu innych przekąsek, najlepszy jest na gorąco - taki, jak często podają w kinie. Możesz zrobić gorący dip serowy samemu w domu - prosto, tanio i szybko. czytaj »
Tabbouleh to tradycyjna sałatka z kuchni arabskiej złożona przede wszystkim z kaszy kuskus i pomidora, a także papryki, ogórka, cebuli i innych składników. Polecamy uproszczoną wersję według własnego przepisu! czytaj »
Chłodne i deszczowe popołudnia nie nastrajają optymistycznie do wyjść i spotkań poza domem. Pokuśmy się więc o przygotowanie towarzyskiego spotkania u siebie. Podczas niego świetnie sprawdzą się parówki panierowane z sosem wiosennym.
czytaj »