Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach.
Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Zastanawiasz się, jakich kieliszków do wina użyć? Który kieliszek do jakiego drinka, jeśli chodzi o koktajle? Dowiedz się, jak korzystać ze szkła i wybrać odpowiedni typ, niezależnie od rodzaju napoju, dzięki temu poręcznemu przewodnikowi. czytaj »
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, sycąca, a jednocześnie bardzo szybka w przygotowaniu. czytaj »
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas żytni? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »