Zamrażanie to najlepsza forma utrwalania żywności. Z naszej porady dowiesz się, jak mrozić produkty spożywcze oraz jak długo przechowywać je w zamrażalniku. czytaj »
Zima już za nami, czas więc pożegnać się także z grubą odzieżą. Dzięki naszym wskazówkom uporządkujesz i odpowiednio przechowasz zimowe rzeczy. czytaj »
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Co 6 sekund na świecie umiera z głodu jedno dziecko. Co 4 mały Polak jest niedożywiony, a co 8 żyje w ubóstwie. Tymczasem w naszym kraju do kosza wyrzuca się średnio 9 mln ton jedzenia rocznie*. Aby to zmienić wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad racjonalnego gospodarowania żywnością. czytaj »
Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »
Przygotowując codzienne posiłki należy kierować się zarówno ilością, jak i jakością spożywanych produktów. Dlatego każdy, dbający o swoje zdrowie człowiek powinien znać zasady zdrowego odżywiania. czytaj »
Latem studenci tymczasowo opuszczają akademiki i wracają w rodzinne strony do domu na wakacje lub wyjeżdżają za granicę w poszukiwaniu pracy sezonowej. Część z nich decyduje się na dłuższy pobyt za granicą w ramach programu Erasmus. Bez względu na cel podróży większość ze studentów boryka się z problemem związanym z przechowywaniem rzeczy osobistych podczas swojej nieobecności. Jak sobie z nim radzą? czytaj »
Robiąc zakupy, zwykle nie zwracamy uwagi na to co wkładamy do koszyka, a powinniśmy. Wiele produktów bowiem, swój piękny aromat i kolor zawdzięcza szerokiej gamie konserwantów. O tym, jak unikać tych szkodliwych substancji, przeczytasz w naszej poradzie. czytaj »
Rachunek za zakupy w sklepie spożywczym znów przyprawił Cię o zawrót głowy? Zapoznaj się ze wskazówkami jak kupować i przechowywać żywność, aby na tym zaoszczędzić. czytaj »