W naszej kuchni występuje wiele produktów spożywczych. By pozostały one jak najdłużej świeże powinniśmy zadbać o odpowiednie ich przechowywanie. czytaj »
Kanapka to nie tylko królowa polskich śniadań. Możemy spotkać ją także na domowych prywatkach, biznesowych spotkaniach czy wystawnych bankietach w postaci małych tartinek w bufecie szwedzkim. Przed Sylwestrem podpowiadamy, jak przygotować pyszne, ale i zdrowe kanapkowe przekąski, które smakiem zachwycą naszych gości podczas tej wyjątkowej nocy oraz całego karnawału. czytaj »
Zamrażanie to najlepsza forma utrwalania żywności. Z naszej porady dowiesz się, jak mrozić produkty spożywcze oraz jak długo przechowywać je w zamrażalniku. czytaj »
Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »
Gdzie w domu umieścić pralkę? Odpowiedź wydaje się banalna – w łazience. Tymczasem w niektórych mieszkaniach, można spotkać pralkę w kuchni? Czy to dobry pomysł i kiedy się przydaje? Przedstawiamy plusy i minusy takiego rozwiązania. czytaj »
Przepisów na dania z kurkami jest całe mnóstwo. W naszej poradzie znajdziesz kilka prostych, jak i bardziej skomplikowanych potraw z wykorzystaniem tych pysznych grzybów. czytaj »
Latem studenci tymczasowo opuszczają akademiki i wracają w rodzinne strony do domu na wakacje lub wyjeżdżają za granicę w poszukiwaniu pracy sezonowej. Część z nich decyduje się na dłuższy pobyt za granicą w ramach programu Erasmus. Bez względu na cel podróży większość ze studentów boryka się z problemem związanym z przechowywaniem rzeczy osobistych podczas swojej nieobecności. Jak sobie z nim radzą? czytaj »
Pośpiech, niedoczytanie instrukcji, a czasem po prostu nieświadomość – to niektóre powody niewłaściwego użytkowania sprzętu AGD. Zdarza się, że źle traktowane, urządzenia wołają o pomoc np. poprzez głośniejszą pracę. czytaj »
Owoce morza coraz częściej pojawiają się na polskich stołach - są nie tylko bardzo pożywne, ale i niskokaloryczne. Włączając Frutti di Mare do swojej diety, warto jednak wiedzieć jak je podawać. czytaj »
Deski do krojenia, wałki, łyżki i inne - o drewniane akcesoria używane na co dzień w kuchni trzeba odpowiednio dbać. Z naszej porady dowiesz się, jak to robić. czytaj »
Większość naczyń można bez obaw włożyć do zmywarki. Są jednak materiały i akcesoria, które ze względu na swoje szczególne właściwości należy myć ręcznie. Warto poznać zasady, dzięki którym rezultaty zmywania będą najlepsze, a urządzenie będzie nam służyło dobrze przez wiele lat. czytaj »