Co 6 sekund na świecie umiera z głodu jedno dziecko. Co 4 mały Polak jest niedożywiony, a co 8 żyje w ubóstwie. Tymczasem w naszym kraju do kosza wyrzuca się średnio 9 mln ton jedzenia rocznie*. Aby to zmienić wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad racjonalnego gospodarowania żywnością. czytaj »
Racjonalne odchudzanie nie polega na stosowaniu głodówek czy wyczerpujących ćwiczeń fizycznych - takie zabiegi mogą jedynie zaszkodzić zdrowiu. Jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy, a przy tym czuć się dobrze, skorzystaj z naszych wskazówek. czytaj »
Jesień to czas grzybobrania, zarówno dla bardziej jak i mniej doświadczonych zbieraczy. Niestety, coraz częściej dochodzi do groźnych zatruć, również u dzieci. Z naszej porady dowiesz się, jak postępować w takiej sytuacji. czytaj »
Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »
Przepisów na dania z kurkami jest całe mnóstwo. W naszej poradzie znajdziesz kilka prostych, jak i bardziej skomplikowanych potraw z wykorzystaniem tych pysznych grzybów. czytaj »
Świeże borowiki to prawdziwy rarytas w kuchni. Mają intensywny smak, zaostrzają apetyt, pobudzają trwaienie i wcale nie zalegają w żołądku. Wystarczy kilka dorodnych grzybków, aby zmienić charakter potrawy. czytaj »
Nauka samodzielnego jedzenia to spore wyzwanie i dla mamy i dla maluszka. Jak zachęcić dziecko do jedzenia? Jak ułatwić mu korzystanie z kubeczka czy maleńkich sztućców? Przeczytaj kilka istotnych wskazówek. czytaj »
Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »