Dieta bogata w produkty będące źródłem antyoksydantów, może uchronić przed wieloma poważnymi chorobami. Warto więc na stałe wprowadzić je do codziennego jadłopisu. czytaj »
Rzeżucha to szybko rosnąca zielona roślinka bogata w witaminy, która znakomicie sprawdza się jako dodatek do kanapek i sałatek oraz jako przyprawa. Jak wyhodować ją w domu? czytaj »
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Kupujemy produkty typu light, bo wierzymy że są zdrowe i pozwolą nam utrzymać ładną figurę, a nawet schudnąć. W wielu przypadkach jednak, to nic innego jak zwykły chwyt marketingowy, a same produkty mogą być wręcz bardziej szkodliwe w wersji dietetycznej. czytaj »
Chyba każdemu z nas zdarza się od czasu do czasu zjeść więcej, niż zazwyczaj - są ku temu różne okazje. Niestety, po takiej kulinarnej uczcie często pojawia się niestrawność, zgaga i ból żołądka. Pomogą wóczas naturalne metody. czytaj »
Zima sprzyja przeziębieniu i grypie, dlatego warto w tym okresie szczególnie o siebie dbać. Oprócz odpowiedniego ubrania, ważna jest także właściwa dieta. W naszej poradzie znajdziesz naturalne produkty, których jedzenie uchroni Cię przed infekcją lub pomoże w walce z nią. czytaj »