Dekorowanie dyni na Halloween staje się coraz bardziej popularne także w Polsce. Dlatego jeżeli nigdy tego nie robiłeś, a masz ochotę to polecam różne pomysły na twarze dyń. czytaj »
11 listopada to dla Wielkopolski dzień szczególny z powodu słodkiej tradycji – wypieku rogali marcińskich. Te pyszne wypieki mają głęboko zakorzenioną historię, sięgającą jeszcze czasów średniowiecza, kiedy to mieszkańcy Wielkopolski obchodzili imieniny świętego Marcina. czytaj »
Jeśli deser to najlepiej przygotowany w zaciszu własnej kuchni. Umożliwia to nie tylko weryfikację jakości składników, ale również dobrą zabawę, jeżeli w jego przygotowaniu wezmą udział również najmłodsi domownicy. Chrupki ryżowe pysznie smakują, są proste w przygotowaniu i świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdą okazję! czytaj »
W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować! czytaj »
Niby niewielkie, a takie pyszne! Makowe kuleczki z dodatkiem daktyli to niecodzienny deser i nietuzinkowa dekoracja stołu nie tylko od święta. Smacznego! czytaj »
Kremowy smak, maślana konsystencja i chrupkie wykończenie. Risotto dyniowe to sycąca odpowiedź na mroźne popołudnia oraz ochotę na rozgrzewający posiłek. To również opowieść o pięknej, złotej jesieni, do której warto dać się zaprosić. czytaj »
Gazpacho to niezwykle popularne danie w kuchni hiszpańskiej, które wzbudza zachwyt swym aromatycznym smakiem. Polecamy szczególnie wersję z dodatkiem krewetek i słonecznika. Pycha! czytaj »