Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »
Zmęczenie, spadek wydajności, blada cera? To mogą być skutki niedoboru żelaza! Żelazo w jeden z ważniejszych pierwiastków mineralnych, niezbędnych nam do życia. W naszym organizmie nie jest wolnym strzelcem, lecz łączy się z innymi białkami – przede wszystkim z hemoglobiną, która transportuje tlen z płuc do tkanek. czytaj »
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »
Przepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze części i zapiec z nich drożdżowe bułeczki. czytaj »
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem to świetny pomysł na jaglany obiad, deser czy podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je serwować na wiele sposobów – z jogurtem, serkiem, dżemem, owocami lub innymi ulubionymi dodatkami, które królują w domowym menu. czytaj »
Kursy i szkolenia zawodowe zarówno te płatne jak i te darmowe, organizowane przez biura pracy czy większe zakłady pracy to szansa na zdobycie nowej, wartościowej wiedzy, rozwój osobisty, który na pewno przyniesie całkiem spore korzyści. Większe umiejętności pracowników, to większa wartość firmy. Czy więc kursy są szansą na awans czy premię? czytaj »
Przekonanie, że żaden pracownik tymczasowy nie ma prawa do urlopu, zwolnienia lekarskiego czy ubezpieczenia, to mit. Okazuje się jednak, że przysługują mu podobne prawa jak osobie zatrudnionej na etacie. Od czerwca planowane są korzystne zmiany w przepisach, które dodatkowo poprawią jego sytuację. czytaj »
Praca w IT kusi wysokimi zarobkami, możliwością rozwoju, szeregiem benefitów. Nie dziwi więc, że coraz więcej osób decyduje się na zmianę branży i rozwój ukierunkowany na zdobycie umiejętności w zakresie programowania. Jakie predyspozycje trzeba posiadać, od czego zacząć, ile czasu poświęcić? Zanim podejmiemy ostateczną decyzję o zmianie specjalizacji, warto poznać odpowiedzi na te pytania. czytaj »
W rękach pracowników firm sprzątających są nie tylko mop, wiadro i ścierka. Ludzie korzystają ze wsparcia coraz bardziej zaawansowanych technologii. Klienci, którzy chcą utrzymać czystość w swoich firmach, często potrzebują nietypowych i specjalistycznych usług. W ich realizacji pomagają innowacyjne urządzenia. czytaj »
Zbliżający się wielkimi krokami Sylwester to tylko wstęp do dłuższego okresu karnawałowych zabaw. Wielkie bale, huczne imprezy czy wydarzenia kulturalne połączone z bankietem – opcji karnawałowego szaleństwa jest wiele. Często też przyjęcia karnawałowe organizujemy na własną rękę w domu. Z ciekawym menu i nietuzinkową dekoracją tzw. domówka może być równie udana co bal na wielkiej sali. czytaj »
30 listopada zbliża się wielkimi krokami, a Ty nie masz pomysłu na kulinarne pyszności? Specjalnie dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli przygotować się na imieniny św. Andrzeja przedstawiamy 3 alternatywne i proste przepisy na Andrzejki, które doskonale sprawdzą się jako przekąski finger-food! Skorzystaj z naszych propozycji na magiczne dania i zaskocz znajomych!
Przepisy poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
czytaj »