Przepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze części i zapiec z nich drożdżowe bułeczki. czytaj »
Spróbuj naszego przepisu na pyszną i lekką sałatkę z wędzonego łososia, ogórka i selera naciowego, której przygotowanie zajmie Tobie kilkanaście minut. czytaj »
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Kupujemy produkty typu light, bo wierzymy że są zdrowe i pozwolą nam utrzymać ładną figurę, a nawet schudnąć. W wielu przypadkach jednak, to nic innego jak zwykły chwyt marketingowy, a same produkty mogą być wręcz bardziej szkodliwe w wersji dietetycznej. czytaj »
Chyba każdemu z nas zdarza się od czasu do czasu zjeść więcej, niż zazwyczaj - są ku temu różne okazje. Niestety, po takiej kulinarnej uczcie często pojawia się niestrawność, zgaga i ból żołądka. Pomogą wóczas naturalne metody. czytaj »
Zima sprzyja przeziębieniu i grypie, dlatego warto w tym okresie szczególnie o siebie dbać. Oprócz odpowiedniego ubrania, ważna jest także właściwa dieta. W naszej poradzie znajdziesz naturalne produkty, których jedzenie uchroni Cię przed infekcją lub pomoże w walce z nią. czytaj »