Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Warzywa i owoce w postaci mrożonek posiadają wiele zalet. Możemy szybko i zdrowo przygotować posiłek lub deser. Jednak by zachowały one jak najwięcej witamin i wartości odżywczych powinniśmy wiedzieć jak postępować w procesie rozmrażania. czytaj »
W naszej kuchni występuje wiele produktów spożywczych. By pozostały one jak najdłużej świeże powinniśmy zadbać o odpowiednie ich przechowywanie. czytaj »
Wszystkie oferowane w sprzedaży jajka posiadają oznakowanie, które jest nośnikiem wielu informacji na temat pochodzenia, wielkości i sposobu chowu kur. Poznaj znaczenie oznakowania jaj. czytaj »
Wskazane jest spożywanie idealnie 4-5 posiłków dziennie, a nie mniej niż 3 posiłków, o stałych porach. Posiłki nie mogą być wysokoenergetyczne, gdyż wtedy dłużej je trawimy i tym samym mamy mniej energii. Jedząc 4-5 posiłków dziennie ... czytaj »
Jeżeli temperatura dziecka przekroczy 38.5 stopnia możesz w następujący sposób wpłynąć na jej obniżenie: - podając Paracetamol lub Ibuprofen w... czytaj »