Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »
Zamrażanie to najlepsza forma utrwalania żywności. Z naszej porady dowiesz się, jak mrozić produkty spożywcze oraz jak długo przechowywać je w zamrażalniku. czytaj »
Jesień to czas grzybobrania, zarówno dla bardziej jak i mniej doświadczonych zbieraczy. Niestety, coraz częściej dochodzi do groźnych zatruć, również u dzieci. Z naszej porady dowiesz się, jak postępować w takiej sytuacji. czytaj »
Nieodłącznym elementem obiadu, zwłaszcza dań mięsnych są warzywa. Każdego dnia na Twoim stole powinny więc gościć aromatyczne surówki, których przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu. czytaj »
Owoce powinny stanowić niezbędny element codziennej diety. Są smaczne i zdrowe, bo zawierają mnóstwo witamin i składników mineralnych. Stosując dietę odchudzającą, warto wiedzieć które owoce zawierają najmniej cukru i kalorii. czytaj »
Warto jeść codziennie kilka porcji warzyw. Oprócz tego że są zdrowe i smaczne, pomagają zrzucić zbędne kilogramy. Z naszej porady dowiesz się, które mają najmniej kalorii a więc są idealne przy odchudzaniu. czytaj »
Przepisów na dania z kurkami jest całe mnóstwo. W naszej poradzie znajdziesz kilka prostych, jak i bardziej skomplikowanych potraw z wykorzystaniem tych pysznych grzybów. czytaj »
Będąc niedawno w sklepie zauważyłam, że cena arbuza jest coraz niższa. To bardzo dobra wiadomość, szczególnie dla osób, które są na diecie, ponieważ jest to jedna z nielicznych przekąsek, którą można jeść bez umiaru. czytaj »
Świeże borowiki to prawdziwy rarytas w kuchni. Mają intensywny smak, zaostrzają apetyt, pobudzają trwaienie i wcale nie zalegają w żołądku. Wystarczy kilka dorodnych grzybków, aby zmienić charakter potrawy. czytaj »