Wielkanoc to wyjątkowy okres w roku. Święta te kojarzą się z żurkiem i białą kiełbasą i wielkanocną babą, ale też z symbolami nowego życia: jajkiem, barankiem i palmą. czytaj »
Sezon na truskawki trwa, warto więc przyrządzać z nich różne desery. W naszej poradzie znajdziesz przepisy na ciasta z tymi smacznymi owocami. czytaj »
Dekoracja wielkanocnego stołu powinna wprowadzać do naszych domów wiosenny i radosny klimat. Obok tradycyjnych potraw nie może zabraknąć ozdób symbolizujących nowe życie: kurczaczków, baranków i zajączków czytaj »
Pisanki są nieodłącznym elementem Świąt Wielkanocnych i nie może zabraknąć ich w koszyczku. Tradycyjnie, jak co roku będziemy je dekorować i farbować, aby pięknie prezentowały się na świątecznym stole czytaj »
Koszyk powinien być nakryty białą ozdobną serwetką, na której stawiamy chleb, sól, mały kawałek kiełbasy, baranka, w niektórych regionach kraju... czytaj »
Mozna przygotować torcik marchewkowy, który będzie mógł zjeść także solenizant/ solenizanka. Składniki: 4 jajka 100g cukru brązowego z trzciny cukrowej... czytaj »