Jak zrobić sernik na zimno?
Poradopedia.pl | | 1 | Ocena: (głosy: 0)
Nie ma nic lepszego w upalny dzień, niż orzeźwiający deser. Wszystkim łasuchom proponujemy pyszny sernik w wersji na zimno.
Składniki:
- 40 dag serka waniliowego,
- 300 ml śmietany kremówki (30%),
- galaretka cytrynowa,
- galaretka truskawkowa,
- paczka biszkoptów.
Sposób przygotowania:
- Biszkopty układamy na spód tortownicy o średnicy 20 cm.
- Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia.
- Śmietanę kremówkę ubijamy na puszystą pianę.
- Serek mieszamy z ubitą śmietaną i lekko stężałą galaretką cytrynową - tak powstałą masę wylewamy na biszkopty.
- Na serniku układamy owoce, np.: truskawki i zalewamy lekko tężejącą galaretką truskawkową, przygotowaną wcześniej według przepisu na opakowaniu.
SMACZNEGO!!!
Oceń poradę: Przydatna Nie polecam