Jak przygotować gruszki w czerwonym winie?
joker | |
0 | Ocena:
(głosy: 0)
![+](/i/comments.png)
![](/i/r0.gif)
Przygotowanie: 25 min.
Liczba porcji: 4
Jest to świetny i elegancki deser. Do przygotowania gruszek w winie według receptury francuskiej potrzebne są następujące składniki:
Składniki:
- 4 gruszki
- 350 g czerwonego wina
- 25 g octu winnego czerwonego
- 3 goździki
- 50 g cuku
- gałka muszkatołowa, cynamon
- Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć środek.
- Wino z octem wlać do rondelka. Dodać gałkę muszkatołową, goździki, cukier i cynamon, a następnie zagotować.
- Do powstałego sosu włożyć gruszki i gotować pod przykryciem przez 5 minut. Podawać na zimno.
Bon apetit!
Oceń poradę: Przydatna Nie polecam