W literaturze poświęconej żywności oraz żywieniu antyoksydanty i wolne rodniki odmieniane są przez wszystkie przypadki. Mimo tego niewiele osób potrafi wyjaśnić, skąd się biorą i jaką rolę spełniają w organizmie. czytaj »
Przez francuzów zwane ziarenkami piękna. Jedni są ich fanami, innych złości pojawienie się każdego kolejnego. Pieprzyki, bo o nich mowa, potrafią zdobić nasze ciało i dodawać mu uroku, jednak czasami mogą być początkiem poważnych problemów zdrowotnych, którym możemy spokojnie zapobiec. czytaj »
Sklepowe półki uginają się od kolorowych soków z wielobarwnymi etykietami. Sięgamy po nie często bez zastanowienia, naiwnie wierząc, że jeśli na naszym stole przy obiedzie nie gości gazowany napój, odżywiamy się zdrowo. Czy na pewno? czytaj »
W większości domów w Polsce woda z kranu nadaje się do picia i co więcej zazwyczaj jest smaczniejsza i zdrowsza niż ta, którą kupujemy w butelkach. Zobacz dlaczego powinieneś pić wodę z kranu zamiast kupować wodę butelkowaną. czytaj »
Wspaniały deser, który jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową - doskonale sprawdzi się w upalne dni przynosząc słodką chwilę pysznego orzeźwienia i witaminowy zastrzyk owocowej energii. Deser świetnie łączy w sobie słodki smak aksamitnego banana przełamany delikatnie kwaskowym kiwi i zaskakującą, słodką, chrupiącą niespodzianką! czytaj »
Gdy czujemy, że wyglądamy dobrze, jesteśmy uśmiechnięte, pewne siebie i pełne energii. Piękno tkwi w systematycznej i sumiennej pielęgnacji, nawet najlepszy markowy kosmetyk nie zastąpi zrównoważonej diety i dobrze przespanych nocy. Oto kilka prostych zasad, które każdemu pozwolą czuć się atrakcyjnie. czytaj »
Gorący pies – kto wymyślił taką nazwę dla potrawy nie mającej nic wspólnego z czworonogim przyjacielem? Dlaczego uwielbiamy to proste połączenie i co zrobić, aby hot-dog stał się zdrową przekąską, a nie najgorszą wersją fast-food’u? czytaj »
Oto przepis na pyszną słoną przekąskę bezglutenową a’la pizza. Niewelkie wytrawne bezglutenowe muffiny wychodzą niezwykle aromatyczne, puszyste i delikatnie wilgotne. Ciasto jest mięciutkie i rozpływa się w ustach, wuięc nie trzeba nawet serowoać do nich dodatkowych sosów. czytaj »