Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Często zdarza się, że odczuwamy głód pomiędzy głównym posiłkami. Sięgamy wtedy po to, co akurat mamy pod ręką. Przeczytaj co jeść aby zaspokoić głód, a jednocześnie dostarczyć organizmowi zdrowych składników odżywczych. czytaj »
Jeżeli chcesz zastosować dietę, która pomoże Ci w naturalny sposób obniżyć cholesterol, musisz zacząć zwracać uwagę na produkty jakie spożywasz. czytaj »
Utrzymanie prawidłowej masy ciała nie jest łatwym zadaniem. Trzeba wiedzieć jakie produkty ograniczać, aby nawet najmniejsza przekąska nie zaszkodziła sylwetce. czytaj »
Jeżeli zastanawiasz się czy objawy, które Ci towarzyszą związane są z anemią, przeczytaj naszą poradę. Dowiesz się m.in. o najważniejszych objawach anemii, a także jej przyczynach. czytaj »
Ból brzucha najczęściej spowodowany jest zwyczajnym przejedzeniem się albo stosowaniem niezdrowej diety. Często jego występowanie jest skutkiem silnego stresu i zdenerwowania. Jeśli są to jedyne przyczyny bólu możemy spróbować się go pozbyć domowymi sposobami czytaj »
Nadżerka jest zmianą chorobową najczęściej występującą u dojrzałych płciowo kobiet. Według badań medycznych dolegliwość ta spotyka już co czwartą kobietę czytaj »
Ciemny, jasny, razowy, orkiszowy, na zakwasie. To tylko kilka rodzajów chleba, które występują na naszym rynku. Różnią się one nie tylko smakiem i wyglądem, ale przede wszystkim zawartością substancji odżywczych. czytaj »
Rotawirusy należą do rodziny reowirusów a ich nazwa związana jest z łacińskim słowem "rota" i oznacza "koło". Istnieje kilka zidentyfikowanych grup rotawirusów z czego trzy: A, B i C są zaraźliwe dla ludzi czytaj »