Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem!
czytaj »
Te organiczne związki zawarte w winogronach należą do najsilniejszych antyutleniaczy. Mają pozytywny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale też urodę. Poznajcie korzyści, jakie dają naszej skórze. czytaj »
Nie masz przy sobie korkociągu a potrzebujesz otworzyć wino? Obejrzyj ten filmik, a dowiesz się jak szybko można otworzyć wino bez pomocy korkociągu. Potrzebny w zasadzie tylko but :-). czytaj »
Dlaczego wina nie należy przechowywać w lodówce? Co to jest „efekt smaku światła”? Podpowiadamy, jakie warunki muszą być spełnione, by móc cieszyć się dobrym smakiem tego wybornego trunku. czytaj »
Krewetki to wyśmienita przekąska, po którą sięga coraz więcej ludzi. Najczęściej podaje się je jako przystawki lub dodaje do sałatek. Jednak coraz częściej występują na naszych stołach, jako samodzielne danie. czytaj »