Podobne porady

5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach

Gastrosfera | 2016-06-30 11:49

Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »

Znaleziono: 172
Jak długo można przechowywać mięso w zamrażalniku?
vwagen | 2006-07-01
Myślę, że ok. tygodnia do półtora. Dłużej bym się już bała. Co innego z pieczywem, jak zjesz go trochę do... czytaj »
Sałatka szparagowa po hiszpańsku - jak przygotować?
mexican | 2006-06-07
Składniki na 2 porcje: - 500 g zielonych szparagów - 80 g hiszpańskiej kiełbasy Chorizo - ząbek czosnku - mała cebula - 15-20 zielonych oliwek... czytaj »
Znaleziono: 172