Podobne porady

4 kroki do wygranej z… przesileniem wiosennym!

Gastrosfera | 2016-03-22 09:43

Osłabienie, częste bóle głowy, spadek formy, brak chęci na cokolwiek – to klasyczne objawy przesilenia wiosennego. Jak sobie z nim radzić? Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uśmiechaj się, ćwicz, spędzaj czas z innymi i… przyrządź coś pysznego. czytaj »

Znaleziono: 178
Porada id 5795 Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
mniam | 2017-10-05
Sałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale prezentuje się na talerzu. To właśnie dlatego można ją z powodzeniem serwować nie tylko na co dzień, ale także podczas spotkań towarzyskich lub innych domowych przyjęć. Dodatkowo jest szybka i prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny smak i ciekawe połączenie składników z pewnością podbije podniebienia gości. czytaj »
Porada id 5564 Zabiegi, które musisz wykonać wiosną!
media | 2017-04-27
Jak zregenerować skórę po zimie? Jak pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej? Podpowiadamy! czytaj »
Porada id 5540 Wiosenne porządki w ogrodzie i na tarasie
SferaPRT | 2017-04-06
Nadejściu pierwszych ciepłych dni sprzyja wypoczynek na świeżym powietrzu. Po wielu miesiącach pozbawionych promieni słonecznych zaczynamy wychodzić poza przytulne cztery ściany, a wtedy naszym oczom ukazuje się taras oraz ogród, których nie oszczędziła zima. czytaj »
Porada id 5518 Taras w zgodzie z trendami
SferaPRT | 2017-03-27
Drewno, rattan, ceramika, kostka brukowa – choć materiałów do wykończenia tarasu jest wiele, nie wszystkie z nich spełniają wysokie wymagania zewnętrznych nawierzchni poddawanych ciągłym zmianom temperatury. czytaj »
Porada id 5412 Karnawałowe tradycje – tak się bawimy w różnych zakątkach świata!
Gastrosfera | 2017-01-16
Tuż po hucznym Sylwestrze i wejściu w Nowy Rok z przytupem czeka nas kolejna atrakcja – taneczny karnawał! Czas balów, maskarad i przebieranych zabaw rozpoczyna się wraz z początkiem święta Trzech Króli i trwa aż do Środy Popielcowej, otwierającej 40-dniowe przygotowania do Wielkanocy. Tradycji i zwyczajów świętowania jest co niemiara, niemalże tyle ile… krajów na świecie. Chociaż w Polsce nie tak często obchodzony, w niektórych zakątkach świata karnawał to wyjątkowy czas w roku . Sami sprawdźcie! czytaj »
Porada id 5394 Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!
Gastrosfera | 2016-12-22
Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »
Porada id 5385 Przekrój karpia przez regiony!
Gastrosfera | 2016-12-15
Chyba nikt nie wyobraża sobie świątecznych przygotowań bez karpia w roli głównej. To bezkonkurencyjny król wigilijnej wieczerzy! Zobacz jak przygotowuje się go w różnych rejonach Polski! czytaj »
Porada id 5349 Andrzejkowe przepisy na ostatnią chwilę!
Gastrosfera | 2016-11-29
30 listopada zbliża się wielkimi krokami, a Ty nie masz pomysłu na kulinarne pyszności? Specjalnie dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli przygotować się na imieniny św. Andrzeja przedstawiamy 3 alternatywne i proste przepisy na Andrzejki, które doskonale sprawdzą się jako przekąski finger-food! Skorzystaj z naszych propozycji na magiczne dania i zaskocz znajomych! Przepisy poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Porada id 5295 Poznaj wszystkie tajemnice dyni!
Gastrosfera | 2016-10-28
Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać. czytaj »
Znaleziono: 178