Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składników. czytaj »
Zupa grzybowa z uszkami to nie tylko absolutny świąteczny hit, a jedna z najsmaczniejszych, najbardziej charakterystycznych i wyrazistych zup, jakie można sobie wyobrazić. Właśnie dlatego, zupę grzybową powinno się przygotowywać nie tylko na święta. czytaj »
Poniższy przepis jest propozycją na aromatyczną wersję pyz ziemniaczanych z sosem pietruszkowym z duszonymi na maśle kurkami. Sprężyste, mięciutkie pyzy ziemniaczane idealnie współgrają z pełnym aromatu sosem pietruszkowym i smakowitymi kurkami. czytaj »
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów. czytaj »
Dieta bezglutenowa jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. Ale co ze słodkimi wypiekami? Większość osób uważa, że przechodząc na dietę bezglutenową możemy jednocześnie zapomnieć o słodkościach - nic bardziej mylnego i dziś Wam to udowodnię. czytaj »
Za oknem jesień, która rządzi się swoimi prawami: deszcz, mgły, przymrozki i brak słońca. Letnie, upalne dni już dawno za nami. Przetrwanie tej pory roku nie należy do najłatwiejszych, ale jest na to kilka sprawdzonych sposobów. Jednym z nich są podróże – chociażby te kulinarne. Gorący Meksyk w środku jesieni? Nie ma problemu - Quesadilla lekiem na jesienną chandrę! czytaj »
Dobry sos jest w stanie zrobić pyszne danie z paru ugotowanych warzyw. Przeczytaj jak zrobić jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych białych sosów - sos beszamelowy. czytaj »
Sos serowy to smaczny dodatek do nachos i wielu innych przekąsek, najlepszy jest na gorąco - taki, jak często podają w kinie. Możesz zrobić gorący dip serowy samemu w domu - prosto, tanio i szybko. czytaj »