Warzywa i owoce w postaci mrożonek posiadają wiele zalet. Możemy szybko i zdrowo przygotować posiłek lub deser. Jednak by zachowały one jak najwięcej witamin i wartości odżywczych powinniśmy wiedzieć jak postępować w procesie rozmrażania. czytaj »
Nie wszyscy lubimy gotować. Zdradzamy sposoby, które pozwolą polubić gotowanie i przemienić nasze kuchenne zmagania w dobrą zabawę. Dzięki poradom, pichcenie stanie się łatwiejsze, będzie nas inspirować jak największych zwolenników domowej kuchni. czytaj »
Świerze warzywa, zebrane w odpowiednim momencie, czyli w sezonie, zawierają o wiele więcej składników odżywczych niż wyhodowane poza nim. Tak też jest z cukinią. To smaczne warzywo posiada wszechstronne zastosowanie w kuchni – doskonale smakuje np. w tarcie serowej. czytaj »
Franke wypuściło na rynek ciekawy okap kuchenny o nazwie Downdraft. Z pewnością to bardzo oryginalne urządzenie, ponieważ nie dość, że okap montowany jest w blacie, to w dodatku chowa się w nim całkowicie kiedy nie jest używany. czytaj »
Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy. Podpowiadamy, jak postępować, by wszystkie przetwory się udały, a ich smak zachwycił każdego! czytaj »
Zima już za nami, czas więc pożegnać się także z grubą odzieżą. Dzięki naszym wskazówkom uporządkujesz i odpowiednio przechowasz zimowe rzeczy. czytaj »
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Chwila nieuwagi i obiad przypalony. Potrawy raczej już nie uratujesz, ale samo naczynie owszem. W naszej poradzie znajdziesz proste sposoby na wyczyszczenie przypalonego garnka. czytaj »