Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Jeść czy nie jeść – oto jest pytanie… Wokół limitów spożywania jaj kurzych narosło wiele błędnych przekonań i mitów. Tymczasem ich jedzenie to prawdziwe dobrodziejstwo dla organizmu. czytaj »
Złota polska jesień często jest taka tylko na obrazku. Ciemno, zimno, wietrznie i do tego mokro… To nie są warunki zachęcające do opuszczania domu! Zwłaszcza, kiedy postaramy się, by nabrał przytulnego jesiennego klimatu. Jak go osiągnąć? Przedstawiamy 3 sposoby! czytaj »
Sernik to podstawa Świąt Bożego Narodzenia. Polecam sernik wedlug przepisu mojej Mamy, który zawsze się udaje, a jest najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam. Nie jest za słodki, a poza tym niezwykle puszysty w smaku. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. czytaj »
Chłodniejsze miesiące sprzyjają korzystaniu z zabiegów w gabinecie. Właśnie teraz, w sezonie jesienno-zimowym dobrze jest zaplanować serie zabiegowe, aby wraz z nowym sezonem cieszyć się piękną i gładką skórą. Co zatem wybierać? czytaj »
W okresie jesiennym twój organizm potrzebuje dodatkowego wsparcia. Teraz, w czasie pandemii, jak nigdy potrzebujesz wzmocnienia odporności. Również skóra, włosy i paznokcie potrzebują pomocy. Rozwiązaniem jest wspomaganie organizmu za pomocą specjalnych suplementów. Ale czy musimy przyjmować kilka preparatów dziennie? Czy istnieje jeden suplement, który wpłynie zarówno na zdrowie jak i urodę? Zobacz, jak działa Nutrakos Aminoshots i dlaczego powinnaś go stosować szczególnie jesienią! czytaj »
Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach.
Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »