Dodałbym jeszcze pomidory. Sałatka będzie bardziej kolorowa i nawet dzieciakom zasmakuje. Ja osobiście wolę coś ostrzejszego dlatego sos do sałatki przygotowuję mieszając z sobą: majonez (jeśli ktoś jest na diecie może zamienić na jogurt grecki), czosnek, pieprz , sól, przyprawę do gyrosa, trochę ketchupu pikantnego (ale tylko trochę do smaku) i troszeczkę ostrej chińskiej mieszanki przypraw. Doprawiam sosem na koniec. Notabene sos ten świetnie też się nadaje do mięs z grilla, bo nadaje potrawą takiego ostrzejszego, wyrazistego smaku. Jak ktoś lubi to polecam też wersje z papryką mojej koleżanki: http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/salatka-gyros-9107/
Mięso do gyrosa przygotowuję dzień wcześniej (wersja dla osób, które maja czas). Kroję pierś z kurczaka lub indyka (jest delikatniejsze) na małe kawałki wrzucam do miski dodaje miodu, sosu słodko - pikantnego, papryki ostrej. Wstawiam do lodówki i sałatkę kończę w dniu następnym - wersja dla lubiących kurczaka po wietnamsku.