Jak zrobić tiramisu?
london | | 0 | Ocena: (głosy: 1)
Polecam następującą recepturę:
Przygotowanie: 240 min.
Liczba porcji: 4
Składniki:
- 200 g serka Mascarpone
- 1 paczka biszkoptów
- 4 łyżki cukru
- 150 g bitej śmietany
- 2 zółtka
- 3 łyżki kakao (gorzkiego) lub kawy rozpuszczalnej
- 1 kieliszek alkoholu (koniaku, wódki lub whisky)
- 1 filizanka kawy rozpuszczalnej (bardzo mocna)
- Przelać kawę do głębokiego naczynia i namoczyć w niej biszkopty. Następnie ciastka ułożyc jedno obok drugiego w formie po bokach i na dole.
- Zmiksowac cukier, żółtka i alkohol. Dodać serek Mascarpone i bitą śmietane. Powoli wylać mieszankę na biszkopty. Wstawić do lodówki na ok. 3 godz. Podawać posypane gorzkim kakao lub kawą.
Buon apetito!!!
Oceń poradę: Przydatna Nie polecam