Jak zaskoczyć mamę podczas jej święta, 26 maja?

Sfera  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 1)

Jeśli chcesz, aby twoja mama poczuła się wyjątkowo tego dnia, postaraj się wyręczyć ją w codziennych obowiązkach. Zacznij Dzień Matki od podania jej pomysłowego i pysznego  śniadania, najlepiej do łóżka. Wypróbuj sprawdzone i proste przepisy i zrób mamie miłą niespodziankę z samego rana.

Aby uczcić Dzień Matki, możemy kupić mamie prezent, wręczyć kwiaty, ale możemy też zrobić coś specjalnie dla niej - przygotować pyszny poranny posiłek. - Najważniejsze, by nie były to zwykłe kanapki, lecz danie przy którego przygotowaniu wykażemy się pomysłowością i zaserwujemy je w niebanalnej formie. Jeśli sięgniemy po delikatne parówki „Paryżanki”, wytwarzane z najwyższej jakości wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego z dodatkiem naturalnych przypraw, możemy wyczarować kreatywne przekąski, np. „Paryżankowe serduszka” czy śniadaniową pastę z „Paryżanek”, która doskonale smakuje ze świeżą francuską bagietką - mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych PEKPOL Ostrołęka.

Dwa niebanalne sposoby na Paryżanki:

Paryżankowe serduszka

Składniki:

  • 2 „Paryżanki” klasyczne ZM Pekpol
  • 2 jajka
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Z „Paryżanek” zdjąć folię, następnie przeciąć je na pół, tak aby po odgięciu na zewnątrz utworzyć kształt serca. Końce parówek połączyć wykałaczką i ułożyć na rozgrzanej patelni. Do lekko podsmażonych serduszek wbić jajka i smażyć tak długo, aż się setną. Całość można posypać świeżym szczypiorkiem. 

Śniadaniowa pasta z „Paryżanek” 

Składniki:

  • 4 „Paryżanki” klasyczne ZM Pekpol
  • 2 serki topione
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

„Paryżanki” bardzo drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem i parówkami. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Pasta wyśmienicie smakuje na francuskiej bagietce.

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Najnowsze porady