Autor: Sfera | 23 May 2013 13:26
Tagi: dzień matki, oryginalne śniadanie, parówki, paryżanki, przepis kulinarny, śniadanie, święto, wspólny czas, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Jak, zaskoczyć, mamę, podczas, jej, święta,, 26, maja?
Jeśli chcesz, aby twoja mama poczuła się wyjątkowo tego dnia, postaraj się wyręczyć ją w codziennych obowiązkach. Zacznij Dzień Matki od podania jej pomysłowego i pysznego śniadania, najlepiej do łóżka. Wypróbuj sprawdzone i proste przepisy i zrób mamie miłą niespodziankę z samego rana.
Aby uczcić Dzień Matki, możemy kupić mamie prezent, wręczyć kwiaty, ale możemy też zrobić coś specjalnie dla niej - przygotować pyszny poranny posiłek. - Najważniejsze, by nie były to zwykłe kanapki, lecz danie przy którego przygotowaniu wykażemy się pomysłowością i zaserwujemy je w niebanalnej formie. Jeśli sięgniemy po delikatne parówki „Paryżanki”, wytwarzane z najwyższej jakości wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego z dodatkiem naturalnych przypraw, możemy wyczarować kreatywne przekąski, np. „Paryżankowe serduszka” czy śniadaniową pastę z „Paryżanek”, która doskonale smakuje ze świeżą francuską bagietką - mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych PEKPOL Ostrołęka.
Dwa niebanalne sposoby na Paryżanki:
Składniki:
Przygotowanie:
Z „Paryżanek” zdjąć folię, następnie przeciąć je na pół, tak aby po odgięciu na zewnątrz utworzyć kształt serca. Końce parówek połączyć wykałaczką i ułożyć na rozgrzanej patelni. Do lekko podsmażonych serduszek wbić jajka i smażyć tak długo, aż się setną. Całość można posypać świeżym szczypiorkiem.
Składniki:
Przygotowanie:
„Paryżanki” bardzo drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem i parówkami. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Pasta wyśmienicie smakuje na francuskiej bagietce.