Uwielbiamy grillować, ale trochę mniejszą przyjemność sprawia nam już czyszczenie sprzętu. A zadbany grill to przecież jeden z warunków udanej zabawy na świeżym powietrzu. Odpowiednio zakonserwowany i utrzymany w czystości sprawi, że posiłki będą smaczne i zdrowe. Utrzymanie go w porządku wcale nie musi wymagać dużych nakładów pracy. Sprawdźcie nasze sposoby na szybkie i skuteczne czyszczenie grilla. czytaj »
Sezon na wielkie grillowanie w pełni. Grill znajdziemy prawie w każdym polskim ogródku, gdzie jest obowiązkowym elementem wyposażenia. Pieczenie na ruszcie stało się na przestrzeni lat formą rozrywki i relaksu, a jedzenie jednym z ulubionych. I tak jak grillowanie to sama przyjemność, to czyszczenie sprzętu nie należy już do tak lubianych czynności. czytaj »
Lato, słońce, przydomowy ogródek czy nawet taras i… grill! Polacy uwielbiają ten sposób spędzania wolnego czasu. I nic w tym dziwnego – dania przyrządzone na ruszcie są smaczne, zdrowe, a zjedzone na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej. Jak się okazuje nie muszą to być tylko mięsne przysmaki, na grillu można przygotować również doskonałe potrawy dla wegetarian. Sprawdź, jak przyrządzić pyszne szaszłyki z warzywami i żółtym serem. czytaj »
Grill ogrodowy to urządzenie, jakie posiada większość osób i jak wynika z badań przeprowadzonych dla Coca Coli, aż 72% Polaków bardzo chętnie z niego korzysta. Na dzień grillowania najczęściej wyznaczamy najczęściej dni wolne od pracy. Z grilla korzystamy jedynie w sezonie, czyli od maja do września, ale mimo to zdarza się, że jest on często eksploatowany. czytaj »
Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z wytęsknieniem czekamy na pierwsze ciepłe dni i rozpoczęcie grillowego sezonu. Stajemy się też bardziej wybrednymi klientami i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy. Polacy coraz częściej sięgają po mięsa i produkty przygotowane specjalnie do pieczenia na ruszcie. czytaj »
Ogród to miejsce niezwykłe, w którym uwielbiamy wypoczywać latem. W ciepłe dni staje się on nie tylko miejscem relaksu, ale także drugą jadalnią i kuchnią, w której przygotowujemy przysmaki dla naszych gości. Poniżej przedstawiamy 5 kroków do przygotowania kącika grillowego, z którego będziemy mogli korzystać od wiosny do późnej jesieni. czytaj »
Grillowane mięso już Ci się znudziło? Spróbuj przygotować ulubione karkówkę, żeberka czy boczek inaczej niż zwykle. Z owocami, warzywami i podane w ciekawej formie zaskoczą bliskich. Wyborne mięsiwa połącz z np. ananasem. Skorzystaj z przepisu i przygotuj potrawę będącą rozkoszą dla podniebienia. czytaj »
Mawia się, że grillowanie to obok piłki nożnej jeden z naszych sportów narodowych. W sztuce smażenia mięs, jesteśmy jednak o niebo lepsi, niemal tak dobrzy jak sami mistrzowie z Ameryki. Aby jeszcze bardziej zgłębić tajemnice grillowania zapoznaj się z naszymi poradami i zostań mistrzem grilla! czytaj »