Przestąpienie progu żłobka czy przedszkola to bez wątpienia ważny krok w życiu każdego dziecka. Nowe twarze, obca przestrzeń, grupa rówieśników – to wszystko sprawia, że na małej buzi może pojawiać się uśmiech, a zaraz po nim – płacz. Aby proces adaptacji przebiegał prawidłowo, warto wcześniej przygotować malucha na nowe wyzwania, także te żywieniowe. czytaj »
Gryka szturmem zdobywa nasze serca i stoły. Warto dowiedzieć się o tych niezwykłych nasionkach czegoś więcej ponad to, że ze względu na niezaprzeczalne walory zdrowotne i smakowe powinni po nie sięgać mali i duzi. czytaj »
Specjaliści biją na alarm: w diecie dzieci brakuje wapnia! Gdy podstawą diety niemowlaka przestaje być naturalny pokarm, wielu rodziców dopasowuje jego jadłospis do własnego stylu żywienia. A przecież makroelementy można uzupełniać mlekiem modyfikowanym, a następnie - jeśli dziecko nie jest uczulone - także krowim. Jednak mało kto wie, najlepszym źródłem wapnia jest ser żółty dobrej jakości. Radzimy, kiedy wprowadzać wyroby podpuszczkowe do diety malucha, aby miał mocne i zdrowe kości! czytaj »