Dlaczego wina nie należy przechowywać w lodówce? Co to jest „efekt smaku światła”? Podpowiadamy, jakie warunki muszą być spełnione, by móc cieszyć się dobrym smakiem tego wybornego trunku. czytaj »
Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem!
czytaj »
Te organiczne związki zawarte w winogronach należą do najsilniejszych antyutleniaczy. Mają pozytywny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale też urodę. Poznajcie korzyści, jakie dają naszej skórze. czytaj »
Nie masz przy sobie korkociągu a potrzebujesz otworzyć wino? Obejrzyj ten filmik, a dowiesz się jak szybko można otworzyć wino bez pomocy korkociągu. Potrzebny w zasadzie tylko but :-). czytaj »
Wg przepisu skandynawskiego -
Składniki: 500 ml czerwonego wina półsłodkiego, 40 ml winiaka, 1 łyżeczka cukru, kilka goździków, rodzynek oraz migdałów... czytaj »